FICUS AMSTEL KING

Een Ficus Amstel King kopen houdt in dat je een echte koning in huis haalt. Als onze Amstel King wat groter wordt, kan hij een dominante positie innemen in een huiskamer. Op een positieve manier. Want het is een prachtige, machtige verschijning.

Je ziet het meteen als je naar deze Ficus kijkt. Het is er één met pit. Tegelijkertijd is deze groenblijvende boom een haast tedere gestalte.

Met zijn wat gebogen takken. Met die langvormige, heerlijk groene bladeren die geweldig glanzen als de plant tevreden is.


Ficus Amstel King

Ficus Amstel King kopen voor een lange vriendschap

Het is moeilijk om niet te houden van deze echte blikvanger. Ficus Amstel King kan makkelijk uitgroeien tot een hoogte van ruim twee meter.

Het is een langzame groeier, dus je hebt meestal wel de tijd om te wennen aan die omvang. En om je huiskamer voor te bereiden op de ruimte die deze Ficus op een bepaald moment gaat innemen. Hij zal alle aandacht naar zich toetrekken.

Het is echt een plant waar je goede maatjes mee wordt. Je moet niet vreemd opkijken als de aankoop van een Ficus Amstel King leidt tot een langdurige vriendschap. En deze Ficus kan in het wild wel vijfhonderd jaar oud worden!

Amstel King straalt innerlijke rust uit

Onze groene vriend Ficus Amstel kan zich vertonen als een elegante verticale gestalte. Met aan het uiteinde die altijd herkenbare bladeren, de langste van de gehele Ficus familie.

De King presenteert zich ook vaak als een haast op zichzelf staand bos. Met rondom overal takken en bladeren. Geweldig om te zien. In alle gevallen behoudt hij zijn waardigheid en straalt hij een grote innerlijke rust uit.

In elkaar gevlochten Amstel King

Soms worden verschillende stammen van Ficus Amstel King in elkaar gevlochten. In de periode dat ze nog jong en buigzaam zijn. Als de boom ouder wordt, groeien de innig verbonden stammen samen uit tot een dikke vlecht. Die eruitziet als één op zichzelf staande stam.

Ficus Binnendijkii

Als je door je oogwimpers kijkt, lijkt Amstel King wel op Ficus Alii. Dat komt omdat beide planten Binnendijkii in hun familienaam hebben. Vernoemd naar de wereldberoemde 19e-eeuwse plantkundige Simon Binnendijk. Die vreemd genoeg in Nederland nauwelijks bekend is.

Binnendijk maakte lang geleden samen met zijn collega Teijsmann plantkundige expedities in Zuidoost-Azië. Teijsmann was in die tijd directeur van de botanische tuin in Buitenzorg in het toenmalige Nederlands-Indië. Tijdens hun reizen ontdekten ze verschillende soorten van onze huidige kamerplanten. Waaronder dus Ficus Binnendijkii.

Ficus Amstel King zuivert de lucht

Net als Ficus Lyrata en de rest van de familie is Ficus Amstel King kampioen lucht zuiveren in woningen, kantoren en andere ruimtes. Het Amerikaanse instituut NASA noemt onze Ficus als één van de toppers in de lijst van meest gezonde kamerplanten.

Amstel King filtert de lucht in onze huiskamers. Hij maakt korte metten met ziekmakende stoffen zoals koolmonoxide, benzeen en formaldehyde. Deze Ficus mag dus niet ontbreken in jouw collectie schone lucht planten.

Verzorging van de Ficus Amstel King

Ficus Amstel King is een koning die weinig eisen stelt. Als hij eenmaal tevreden is op een vast plek, kun je hem beter niet meer verplaatsen. Als hij niet de juiste verzorging krijgt, merk je dat meteen. Dan verkleuren zijn bladeren.

Geef Amstel King in het groeiseizoen elke maand een beetje voeding. Dat heeft hij nodig. In de wintermaanden om de zes weken.

Standplaats Ficus Amstel King

Ficus Amstel King staat het liefst op een hele licht plek. Maar niet in de volle zon. Daar kan hij niet tegen, dan kunnen de bladeren verbranden. Zet hem ook niet in de buurt van een verwarming of haard.

Het is leuk om te weten dat het begrip ‘standplaats Ficus Binnendijkii’ in Indonesië een hele andere betekenis heeft. Bij een regenbui gaan de mensen namelijk onder zijn bladerdak staan. Vandaar de bijnaam ‘Beschutter’.

Ficus Amstel King water geven

Koning Amstel heeft het liefst lauw water. Zijn wortels zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen. Geef de plant regelmatig een beetje water.

Hoeveel en wanneer, daar moet je zelf achter komen. Dus altijd eerst de grond voelen voor het water geven.

Hij houdt van een stabiele, licht vochtige ondergrond. Een droge bovenkant van de potgrond is niet erg. Tip: Als hij gele bladeren krijgt, is de grond te nat.

Ficus Amstel King verpotten

Je kunt deze topper eens in de drie jaar in een net wat grotere pot zetten. Of je plaatst hem meteen in een grote pot met veel ruimte om te groeien. Bij voorkeur in een aardewerken pot met gaatjes. Dan kan het water makkelijk kan weglopen. Wees voorzichtig met de wortels tijdens het verpotten.

Ficus Amstel King in pot
Ficus Amstel King bladeren

Ficus Amstel King lekker kort

Naam: Ficus Amstel King
Nickname: Ficus Binnendijkii
Herkomst: Zuidoost-Azië
Standplaats: Een hele lichte plek uit de volle zon
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters om de zes weken
Water: Eerst even de grond checken, dan pas water geven
Verzorging: Liefde geven! Beschadig de wortels niet
Giftig: Sap is giftig. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Amstel King kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid