FICUS AUDREY

Yo yo yo, een Ficus Audrey kopen en da lady is in da house! Wat een beauty! Staat met stip genoteerd als hoogste binnenkomer in de lijst van trendy kamerplanten.

Dat is niet vreemd. Wat heeft deze dame een elegante uitstraling, wat een natuurlijke performance!

Ze wordt geroemd om haar schoonheid met die langbenige stam en smaragdgroene bladeren. Tegelijkertijd is deze mevrouw heel gewoon gebleven. Ze heeft geen last van sterallures, is niet kieskeurig.


Ficus Audrey

Ficus Audrey groeit hard

Jouw Ficus Audrey wordt geprezen door Engelse ‘Plantfluencers’. Om haar veelzijdigheid bijvoorbeeld. Je kunt haar recht omhoog laten groeien als een soort pilaar.

Maar het is ook niet moeilijk om haar eruit te laten zien alsof ze net uit de jungle komt. Dat bereik je door de plant elke dag een beetje te leiden, bijvoorbeeld langs een rek. Dan groeit ze als een tropische boom in huis. Net zoals Audrey doet in haar natuurlijke omgeving, de tropische bossen van India, Pakistan en Bangladesh.

Misschien is het wel een beetje een surrealistisch idee, om een boom in je huiskamer te hebben, die voor het gevoel buiten hoort. Een groen snoepje voor het oog. Zo mooi!

Audrey zuivert de lucht

Wist je dat Ficus Audrey een topper is op het gebied van lucht zuiveren? Dat bleek uit een onderzoek van NASA. Audrey haalt allerlei vervelende stoffen uit de atmosfeer.

Bijvoorbeeld formaldehyde. Een ziekmakend gas dat onder meer in spaanplaat en isolatiemateriaal zit.

En net als andere planten produceert Audrey ook nog eens zuurstof. Op die manier wordt jouw huis een gezondere plek om in te leven. Wat een geweldige plant!

Verzorging Ficus Audrey

De naam Audrey van onze vriendin is eigenlijk een soort artiestennaam. Voluit heet ze Ficus Benghalensis Audrey. Dat is niet zo makkelijk uit te spreken, dus doen we het graag met de korte versie.

Audrey is ook erg populair, omdat haar verzorging eenvoudig is. Ze doet het bijna altijd. Dus ook als je geen groene vingers hebt, zijn Audrey en jij al snel de beste maatjes.

Standplaats Ficus Audrey

Oorspronkelijk komt deze Ficus uit de landen langs de Golf van Bengalen. Daar staat ze in oerbossen met veel zon en vocht en andere tropische omstandigheden.

Als het gaat om de standplaats in jouw huis is Audrey niet afwijkend van veel andere leden van de Ficus familie. Ze staat graag op een hele lichte plek en kan ook wel wat direct zonlicht hebben. Niet te veel, anders krijgt ze bruine bladeren.

Ficus Audrey water geven

Onze goede vriendin Audrey heeft geen specifieke watereisen. Ze vindt het plezierig als de grond waarin ze staat licht vochtig is. Maar niet kletsnat. Daar kunnen haar wortels niet zo goed tegen.

Maar eigenlijk geldt dat voor heel veel planten. Ze heeft dus geen grote hoeveelheden water nodig.

Ficus Audrey verpotten

Audrey groeit gemiddeld. Om de twee à drie jaar moet ze daarom overgezet worden in een andere pot. Doe dat met liefde, zodat je haar niet beschadigt.

Dankzij een grotere pot met verse aarde krijgt deze dame heerlijke nieuwe voedingsstoffen. En verder lekkere, luchtige grond en volop ruimte om de wortels te laten groeien.

Ficus Audrey in pot
Ficus Audrey bladeren

Ficus Audrey lekker kort

Naam: Ficus Audrey
Nickname: Bengaalse Vijg
Herkomst: Oerwouden van India, Pakistan en Bangladesh
Standplaats: Een hele lichte plek met een paar uur volle zon
Voeding: ’s zomers twee keer per maand een beetje
Water: Eerst even de grond checken, dan pas water
Verzorging: Liefde geven! Beschadig de wortels niet
Giftig: Sap is giftig. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Audrey kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid