FICUS BENGHALENSIS AUDREY

Een Ficus Benghalensis Audrey kopen is hot! Dit is één van de meest populaire grote kamerplanten van het moment. Ze heeft prachtige, intens groene bladeren.

Ze zorgt voor een stukje oerwoud in je eigen huiskamer. Audrey doet het dan ook erg goed op Instagram en Pinterest.

Dat is logisch. Deze bijzondere dame heeft een geweldige uitstraling. Wist je dat deze Ficus is uitgeroepen tot nationale boom van India? In dat land en in Pakistan en Bangladesh groeit ze heerlijk dankzij het lekkere warme klimaat.


Ficus Benghalensis Audrey

Ficus Benghalensis Audrey is wreed in het wild

Bij andere bomen is ze trouwens iets minder populair. Dat krijg je als je een wurgvijg bent die wel dertig meter hoog kan worden. De plant begint zijn leven eigenlijk als epifyt op andere bomen.

Al groeiende knuffelt ze haar gastheer zo intens dat die niet meer groter wordt. Tegelijkertijd gaan de bladeren van Audrey enorm woekeren. Ze verdringen de blaadjes van de gastheer.

De luchtwortels van Benghalensis groeien omlaag en als ze de grond raken, zullen ze uitgroeien tot boomstammen. Uiteindelijk omhult en verstikt Ficus haar gastheer helemaal en sterft hij.

Een groot bos, gevormd door één Ficus Benghalensis Audrey

Jouw Ficus Benghalensis Audrey is in het wild de boomsoort met het breedste bladerdak. In vele steden en dorpen heeft ze een prominente plaats op allerlei pleinen. Logisch, want ze is in landen langs de Golf van Bengalen een geliefd schaduwbrenger.

Het Guinness Boek of Records noemt de Thimmamma Marrimanu-boom in het Indiase Anantapur bij naam. Zijn kruin meet meer dan 19 duizend vierkante meter.

Dat is een bos van zo’n drie voetbalvelden groot. En die bestaat uit slechts één Ficus Audrey. Ongelofelijk, en de boom groeit nog steeds.

Aarzel niet als je de kans krijgt om haar in het wild te zien. Ficus Audrey in haar natuurlijke omgeving is een geweldig gezicht. Groot en imposant en zo mooi dat je ontroerd zult raken.

Verzorging Ficus Benghalensis Audrey

Jouw Ficus Audrey is niet alleen erg geliefd vanwege haar beauty, maar ook omdat de verzorging best wel makkelijk is. Ze is niet kieskeurig en kan tegen veel verschillende omstandigheden. Ideaal als je geen groene vingers hebt.

Audrey wordt dan ook vaak gekocht als vervanger van Ficus Lyrata. Dat is een plant die een stuk kieskeuriger is.

Standplaats Ficus Benghalensis Audrey

De exemplaren van Ficus Benghalensis in onze huiskamers worden gelukkig niet zo groot als die reuzeboom in India. En ze wurgen ook niemand. Dat is wel zo prettig. Audrey houdt van een lekkere lichte plek. En ze vindt een paar uur direct zonlicht per dag niet erg.

Tip: Als haar bladeren bruine randen krijgen, moet je haar toch een beetje uit de zon halen.

Ficus Benghalensis Audrey water geven

Onze groene vriendin Benghalensis heeft geen bijzondere watereisen. Ze heeft niet veel water nodig, als de potgrond maar wat lichtvochtig is. Niet kletsnat. Dan bestaat de kans op wortelrot.

De wortels van bijna iedere plant kunnen slecht tegen een aanhoudend voetbad. Probeer dat dus altijd te voorkomen.

Ficus Benghalensis Audrey verpotten

Ficus Audrey is een gematigde groeier. Het is dus voldoende om haar elke twee à drie jaar te verpotten. Doe dat wel op een voorzichtige manier en hou rekening met haar wortels. Die wil je natuurlijk niet beschadigen.

Kijk na het verplanten eens hoe deze dame lekker staat te shinen in haar nieuwe pot. Verse aarde zorgt voor voeding. De luchtige structuur van de grond geeft haar wortels weer de ruimte om vrij te bewegen.

Ficus Benghalensis Audrey in pot
Ficus Benghalensis Audrey bladeren

Ficus Benghalensis Audrey lekker kort

Naam: Ficus Benghalensis Audrey
Nickname: Bengaalse Vijg
Herkomst: India, Pakistan en Bangladesh
Standplaats: Per plant een lichte plek met een beetje volle zon
Voeding: ’s zomers twee keer per maand een beetje
Water: Geef de plant regelmatig wat water. Eerst de grond checken
Verzorging: Liefde geven! Beschadig de wortels niet
Giftig: Sap is giftig. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Benghalensis Audrey kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid