FICUS BENGHALENSIS ROY

Het verbaast ons niet dat veel mensen een Ficus Benghalensis Roy willen kopen. Dit is namelijk een prachtige Ficus met zijn diepgroene leerachtige bladeren. In de categorie grote kamerplanten is het één van de toppers.

Als je Roy in huis haalt, plant je ook een stukje urban jungle in je huiskamer. Een reisje langs de socials levert dan ook prachtige plaatjes op.


Ficus Benghalensis Roy

Ficus Benghalensis Roy kopen is populair

Roy is geliefd op Facebook, Insta en Pinterest. Dat is niet verbazingwekkend. Deze groene vriend ziet er schitterend uit. Het is eigenlijk vooral raar dat niet iedereen een Roy in huis heeft.

In India is Ficus Benghalensis verkozen tot nationale boom. In dit land en in Pakistan en Bangladesh voelt de plant zich helemaal op zijn gemak.

Inmiddels kun je deze boom ook tegenkomen in Afrika, Zuid-Amerika en het zuiden van de VS. Daar is hij uitgezet en dankzij het lekkere warme klimaat, groeit hij ook in die landen in het wild.

De bijnaam van Ficus Benghalensis is Groene Vijg

Jouw Ficus Benghalensis is zo geliefd omdat hij een heel breed bladerdak heeft. Zijn bijnaam is Groene Vijg. In de landen van oorsprong, wordt hij ingezet als schaduwbrenger op pleinen in vele steden en dorpen. Als je in die landen op vakantie bent, moet je deze Ficus eens goed bekijken. Dan zie je hoe imponerend groot hij kan worden.

Ficus Benghalensis kan je een alles omvattend inzicht geven

Het is algemeen bekend dat de Indiase prins Siddhartha Gautama zeven weken ging mediteren onder een Ficus Benghalensis. Daar vond hij verlichting en werd een Boeddha. Dat is iemand met een alles omvattend inzicht in de wereld en in de mensen. Niemand houd je tegen om samen met je eigen Ficus Roy te proberen verlichting te vinden.

Verzorging Ficus Benghalensis Roy

Ficus Roy is populair omdat het een sterke plant is. Zijn verzorging is niet ingewikkeld. Hij kan tegen allerlei verschillende omstandigheden. Handig als je niet echt goed bent met groen.

Deze Ficus wordt daarom regelmatig gekocht in plaats van Ficus Lyrata. Die is wel wat veeleisender.

Standplaats Ficus Benghalensis Roy

Geef onze Roy bij jou thuis een lekkere lichte plek. Een paar uur direct zonlicht per dag is voor hem geen probleem. Mocht hij nog toch een beetje bruine bladranden krijgen, zet hem dan wat meer uit de zon.

Ficus Benghalensis Roy water geven

Benghalensis heeft geen bijzondere watereisen. Hij heeft niet veel water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is. Niet doorweekt. Dan kan wortelrot toeslaan.

Het is goed om te weten veel planten doodgaan in doornatte omstandigheden. De wortels houden dat niet vol.

Ficus Benghalensis Roy verpotten

Ficus Roy groeit rustig door. Eén keer in de drie jaar verpotten is voldoende. Doe dat voorzichtig, zonder zijn wortels te beschadigen.

Na het verpotten zul je zien dat jouw Roy lekker in zijn vel zit. Verse aarde bevat immers nieuwe voedingsstoffen. En in de luchtige grond kunnen de wortels weer vrij bewegen.

Ficus Benghalensis Roy in pot
Ficus Benghalensis Roy bladeren

Ficus Benghalensis Roy lekker kort

Naam: Ficus Benghalensis Roy
Nickname: Bengaalse Vijg
Herkomst: India, Pakistan en Bangladesh
Standplaats: Per plant een lichte plek met een beetje volle zon
Voeding: ’s zomers twee keer per maand een beetje
Water: Geef de plant regelmatig wat water. Eerst de grond checken
Verzorging: Liefde geven! Beschadig de wortels niet
Giftig: Sap is giftig. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Benghalensis Roy kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid