FICUS BENJAMINA

Weet je, als je houdt van kamerplanten moet je eigenlijk ook een Ficus Benjamina kopen. Kijk eens hoe deze elegante jongen vol trots staat te shinen. Wat een performance met die licht gedraaide stam en die heerlijk groene bladeren.

Ficus Benjamina in Atelier Vierkant pot 028

Ficus Benjamina

Pot Atelier Vierkant
H 150 cm

499,-

Ficus Benjamina wordt ook Waringin of Treurvijg genoemd

Onze Ficus Benjamina wordt ook wel Waringin of Treurvijg genoemd. In de UK heet hij Weeping Fig. Wat een mooie naam is dat: Huilende Vijg. Andere bijnamen zijn Tropische Vijg, Benjamin Vijg, Tropische Laurierboom, Java Vijg, Kleinbladige Rubberplant. Ja, dat krijg je als je wereldberoemd bent.

Deze nieuwe huisvriend is een aanwinst voor elke ruimte. Niet alleen is hij prachtig om te zien, hij zuivert ook nog eens de lucht. Hoe fijn is dat?

Dus waarom nog langer wachten? Ga die Ficus Benjamina kopen en geef hem een heerlijk leven.

Er is iets met Benjamin

Tja, we hebben met deze plant wel een dingetje waarvoor we je moeten waarschuwen. Er is iets met Benjamin. Hij is een temperamentvolle knaap en kan zomaar zijn bladeren laten vallen als hij niet gelukkig is.

Boem, we said it. Vandaar ook de naam Treurvijg. Enkele bladeren, tientallen bladeren, honderden soms. En dat is erg vervelend als je net zo’n geweldig mooie volle kamerplant hebt gekocht.

Laat jouw Wheeping Fig lekker tot rust komen

Een triest gegeven, maar ook fijn. Zo weet je als eigenaar immers precies of je deze populaire kamerplant de juiste zorg geeft. Laat je daarom niet ontmoedigen!

Benjamin reageert heftig op plotselinge veranderingen. Hij moet ook wennen aan zijn plekje bij jou thuis. Geef hem tijd. Laat hem lekker tot rust komen en hou van hem. Dan komt het allemaal goed.

Ficus Benjamina

Verzorging Ficus Benjamina

Nu lijkt het of de verzorging van Ficus Benjamina heel ingewikkeld is, maar dat valt ontzettend mee. In het groeiseizoen drie keer een beetje voeding geven.

Het belangrijkste dat je moet onthouden is dat je eventuele veranderingen geleidelijk doorvoert. Dat geldt ook voor zijn familieleden. Met name Benjamina Twilight, Benjamina Golden King, Ficus Elastica Abidjan en Ficus Lyrata.

Standplaats Ficus Benjamina

Een Ficus Benjamina kun je het beste na aankoop op een licht plek zetten. Zet de plant niet in direct zonlicht. Hij staat graag op een lichte, heldere spot te viben, maar dus niet in de volle zon.

Een paar meter van een raam vandaan is ideaal. Zorg verder dat de Treurvijg niet in de tocht staat of in de kou. Kan hij niet tegen. Dan laat de plant namelijk gegarandeerd wat blaadjes vallen.

Ficus Benjamina water geven

Jouw Ficus Lyrata Benjamina heeft niet zoveel vocht nodig. Voor hem geen zomerse regenbui. Geef pas water als de bovenste paar centimeter potgrond droog aanvoelt. Is de aarde licht vochtig, dan is extra water niet nodig.

Onze tip: Geef geen koud kraanwater. Maar begiet de plant met lauw regenwater. Hij houdt namelijk niet van koude wortels en niet van kalk.

Ficus Benjamina verpotten

Je snapt het al, Treurvijg Benjamin houdt niet van veranderingen dus ook niet van verpotten. Zet een jonge plant daarom in het voorjaar in een grote pot. Zo heeft hij de ruimte om flink te groeien. That’s all folks.

Ficus Benjamina in pot
Ficus Benjamina bladeren

Ficus Benjamina lekker kort

Naam: Ficus Benjamina
Nickname: Treurvijg, Waringin, Weeping Fig, Tropische Vijg
Herkomst: Tropische delen van Azië en Australië
Standplaats: Een lichte plek
Voeding: In het groeiseizoen drie keer een beetje
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Veranderingen geleidelijk invoeren
Giftig: Een beetje. Pas op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Benjamina kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid