FICUS CYATHISTIPULA

Een Ficus Cyathistipula kopen is het begin van je eigen privé oerwoud. Niet voor niets wordt hij ook wel de Groene Vijg genoemd. Deze prachtplant is dichtbegroeid met diepgroene, stevige bladeren. Ze doen denken aan laurierblad.

Mensen zetten soms een aantal van deze planten naast elkaar op een rij. Zo creëren ze een schitterende, groene roomdivider. Ideaal voor in je woonkamer of op kantoor.


Ficus Cyathistipula

Ficus Cyathistipula groeit hard

De Ficus Cyathistipula is eigenlijk een klimplant. Hij kan heel hard groeien. Deze jongen vindt het fijn als je hem leidt door middel van draad of een rek.

Maar hij is dus ook te koop in andere vormen. Als een ‘gewone’ plant of als een smalle, hoge variant. Het is niet vreemd als deze Ficus je aan het oerwoud doet denken. Daar komt hij namelijk ook vandaan.

Uit de regenwouden van Afrikaanse landen als Ivoorkust, Malawi en Kenia. Niet voor niets dat ze hem in Engeland African Fig noemen. Afrikaanse Vijg.

Wat is dat voor een rare naam Ficus Cyathistipula

Wist je dat deze Ficus in het wild vijgen produceert? Als ze rijp zijn hebben ze een rode kleur. Ze voelen ook wat sponsachtig aan.

Dat is niet raar, want daardoor kunnen ze drijven. Op die manier verspreiden rivieren de zaden van deze Ficus. Die vijgen zijn trouwens een beetje komvormig. Het Latijnse woord daarvoor is Cyathus.

Ook hebben ze opvallende steunblaadjes. In het Latijn Stipula geheten. Voeg die woorden samen en je krijgt de naam Cyathistipula. Mooi toch!

Ficus Cyathistipula is luchtzuiverend

De Groene Vijg is luchtzuiverend. Wat wil je ook met al die bladeren. En hij zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis op een aangenaam niveau blijft.

Een ideale plant dus als je in de buurt van een drukke weg woont. Of als je binnen last hebt van te droge lucht.

Wist je dat NASA onze Ficus vrienden een hoge notering geeft op de lijst van gezonde kamerplanten? Dat is dubbel genieten.

Op de eerste plaats van zijn schoonheid. En daarnaast zorgt hij ook voor je welzijn zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Lekker!

Verzorging van de Ficus Cyathistipula

Onze goede vriend de Afrikaanse Vijg doet niet moeilijk over zijn verzorging. Wij geven wel als tip om hem na aankoop snel zijn definitieve plek in huis te geven. Laat hem daarna een paar weken tot rust komen.

Zo kan hij even aarden, even wennen aan die nieuwe omgeving. Daarna gaat hij weer lekker groeien. Vervolgens vindt hij het ook fijn als je hem niet meer verplaatst. Als planten eenmaal een vast plekkie hebben, willen ze daar graag blijven staan.

Geef Cyathistipula in het groeiseizoen elke maand een beetje voeding. Daar wordt hij blij van. In de wintermaanden is dat niet nodig.

Standplaats Ficus Cyathistipula

Net als zoveel leden van de Ficus Familie staat Ficus Cyathistipula graag op een hele licht plek. Maar in de lente en zomer niet in direct zonlicht. Dan kunnen haar bladeren als het ware verbranden. In het najaar en de winter vindt hij het wel fijn om een paar uurtjes van het milde zonlicht te genieten.

Ficus Cyathistipula water geven

Deze Ficus heeft het liefst één keer in de week lauw water. De wortels zijn best wel gevoelig voor grote temperatuurverschillen. Zijn voorkeur gaat uit naar een licht vochtige ondergrond.

Als het bovenste deel van de potgrond droog is, maak dat niet uit. Tip: Geef de plant eens in de zes weken een korte douchebeurt. Daar knappen de bladeren van op.

Ficus Cyathistipula verpotten

Omdat hij snel groeit is het verstandig Cyathistipula om de twee jaar te verpotten. Doe voorzichtig met de wortels. Maak gebruik van lekkere losse potgrond die goed waterdoorlatend is.

Ficus Cyathistipula in pot
Ficus Cyathistipula bladeren

Ficus Cyathistipula lekker kort

Naam: Ficus Cyathistipula
Nickname: Groene Vijg, Afrikaanse Vijg
Herkomst: Regenwouden van Ivoorkust, Malawi en Kenia
Standplaats: Een hele lichte plek uit de volle zon
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters om de zes weken
Water: Eerst even de grond checken, dan pas water
Verzorging: Liefde geven! Beschadig de wortels niet
Giftig: Sap is giftig. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Cyathistipula kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid