FICUS DANIELLE

Misschien moet je een Ficus Danielle kopen omdat de Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud zo’n prachtig liedje over haar heeft gemaakt. ‘Ficus Danielle, laat me leven, Laat me horen van je stem, Raak me aan, 't is om het even, Wat of waar als jij 't maar bent.’


Ficus Danielle

Of je koopt Ficus Danielle om haar grote schoonheid

Of je koopt Ficus Danielle gewoon omdat het zo’n prachtige plant is. Zie maar eens hoe deze schone dame in alle glorie staat te stralen. Wat een presentatie, wat een heerlijke bos groene bladeren. Danielle is een feestje voor elke huiskamer.

In haar natuurlijke habitat, tropische bossen van Zuidoost-Azië en Australië, kan Ficus Danielle ruim dertig meter de lucht in groeien. Bij ons in huis groeit ze minder stormachtig. Toch wordt ze na jaren van goede verzorging een flink uit de kluiten gewassen kamerplant. Misschien wel meer dan twee meter groot.

De bijnaam van Ficus Danielle is Treurvijg

Een andere naam voor Ficus Danielle is Waringin of Treurvijg. Je hebt gelijk: dat is ook de bijnaam van Ficus Benjamina. De volledige naam van deze dame luidt dan ook: Ficus Benjamina Danielle. Wat een mooie naam voor een mooie plant.

In landen waar ze Engels spreken noemen deze elegante lady Weeping Fig. Dat betekent Huilende Vijg. En inderdaad als je naar haar afhangende takken kijkt en die verdrietig ogende bladeren, toont ze wel een beetje droevig. Mooi droevig natuurlijk. Net als een treurwilg die in een park over een vijver hangt.

Andere bijnamen zijn Tropische Vijg, Benjamin Vijg, Tropische Laurierboom, Java Vijg, Kleinbladige Rubberplant. Zeker, zoveel namen, dat krijg je als je geliefd bent over heel de wereld.

Danielle is een aanwinst voor elke huiskamer

Het zal je niet verbazen dat wij vinden dat jouw nieuwe vriendin een plekje verdient in elke huiskamer. Ze is een echte aanwinst, prachtig om naar te kijken.

En dat niet alleen. Danielle is een topper als het gaat om het zuiveren van de binnenlucht. Ze is een effectieve bestrijder van ammoniak, formaldehyde, xyleen en tolueen. Allemaal nare stofjes waar je ziek van kunt worden.

Danielle heeft een dingetje

Net als andere Ficussen Benjamina heeft Danielle een dingetje waarover we je moeten vertellen. Ze is een pittige tante en als het haar niet bevalt, laat ze gewoon haar bladeren vallen.

Dat is een andere reden waarom deze familie de bijnaam Treurvijg heeft. Niet zomaar één blaadje. Nee meerdere, soms tientallen of honderden. Dat is natuurlijk niet zo leuk als je deze plant net hebt gekocht of cadeau gegeven.

Laat jouw Wheeping Fig lekker tot rust komen

De grote filosoof J. Cruijff zei: ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’. Dat geldt ook voor het bladverlies van Danielle. Je weet meteen of deze populaire kamerplant de juiste zorg krijgt. Dus kop op, laat het je niet demotiveren!

Danielle reageert intens op onverwachte veranderingen. Ze heeft ook tijd nodig om te wennen aan haar plekje in jouw huis. Laat haar lekker tot rust komen, dan komt het goed.

Verzorging Ficus Danielle

Laat je door het voorgaande niet afschrikken. De verzorging van Ficus Danielle is niet moeilijk. In de lente en de zomer om de twee maanden een beetje voeding geven. Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat je eventuele veranderingen geleidelijk doorvoert.

Standplaats Ficus Danielle

Een Ficus Danielle kun je het beste na aankoop op een licht plek zetten. Zet de plant niet in direct zonlicht. Ze staat graag op een heldere spot te shinen, maar dus niet in de volle zon.

Een paar meter van een raam vandaan is ideaal. Zorg verder dat de Treurvijg niet in de tocht staat of in de kou. Kan ze niet tegen. Dan laat de plant namelijk gegarandeerd wat blaadjes vallen.

Ficus Danielle water geven

Jouw Ficus Danielle heeft niet zoveel water nodig. Voor haar geen zomerse regenbui. Ze vindt licht vochtig fijn, dus geef pas water als de bovenste paar centimeter potgrond droog aanvoelt.

Onze tip: Gebruik geen koud kraanwater. Maar geef de plant wel lauw regenwater. Ze houdt namelijk niet van koude wortels en niet van kalk.

Ficus Danielle verpotten

Je snapt het al, Danielle houdt niet van veranderingen, dus ook niet van verpotten. Zet een jonge plant daarom in het voorjaar in een grote pot waarin ze flink kan groeien.

Als ze groot is, haal je om de twee jaar de bovenste vijf centimeter potaarde weg. Die vervang je door verse grond. Zorg dat je de wortels niet beschadigt, want anders wordt Danielle verdrietig.

Ficus Danielle in pot
Ficus Danielle bladeren

Ficus Danielle lekker kort

Naam: Ficus Danielle
Nickname: Treurvijg, Waringin, Weeping Fig, Tropische Vijg
Herkomst: Tropische delen van Azië en Australië
Standplaats: Een lichte plek
Voeding: In het groeiseizoen drie keer een beetje
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Veranderingen geleidelijk invoeren
Giftig: Een beetje. Pas op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Danielle kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid