FICUS DELTOIDEA

Je moet echt een Ficus Deltoidea kopen, want het is één van de meest bijzondere Ficussoorten. Alleen die naam al: Deltoidea. Zijn het buitenaardse wezens uit Star Trek of Star Wars?

Nee, een Deltoidea is een meetkundig figuur. En als je jezelf afvraagt hoe dat meetkundig figuur eruitziet, moet je goed kijken naar de bladeren van deze Ficus. Ze zijn afgerond aan de top en lopen taps toe richting de basis.


Ficus Deltoidea

De bijnaam van Ficus Deltoidea is Maretak Ficus

De bijnaam van Ficus Deltoidea is de Maretak Ficus, ook wel Maretak Vijg. Dat is omdat ze soms net als de Maretak, Mistletoe in het Engels, leeft als een epifyt. Een plant die groeit op een andere plant of boom zonder deze kwaad te doen.

Op de grond is Deltoidea een groenblijvende struik of kleine boom. Een echte evergreen shrub, ofwel een groenblijvende heester. Ze kan ruim twee meter groot worden. De dikke bladeren zijn aan de bovenkant donkergroen en glanzend. De onderkant heeft een gouden zweem, die de plant een geweldige schoonheid geeft.

Is jouw Ficus Deltoidea lustverhogend?

Jouw Deltoidea is om nog een andere reden bijzonder. In delen van Borneo en Maleisië wordt deze Ficus namelijk gebruikt in de traditionele geneeskunde. Wortels, stengels, bladeren en vruchten zouden allerlei kwalen kunnen genezen.

Denk aan menstruatieklachten, hoge bloeddruk, longkwalen en huidaandoeningen. En dat is best wel vreemd omdat de meeste Ficussoorten licht giftig zijn.

Dus don’t try this at home! Ook niet als je weet dat Deltoidea in genoemde regio's wordt ingezet om de wellust van mannen en vrouwen een flinke oppepper te geven.

Verzorging van Ficus Deltoidea

Deltoidea heeft niet alleen bijzondere eigenschappen. De verzorging is ook kinderspel. Evolutie heeft er namelijk voor gezorgd dat deze plant het altijd en overal doet. Handig hè?

Oké, het dus een krachtige plant, maar ze groeit niet bijzonder snel. Geef haar heel af en toe een beetje voeding. Nooit teveel.

Als je haar te groot of te breed vindt, zet je er gewoon de snoeischaar in en knip haar in de gewenste vorm. Geen probleem. Deltoidea doet het ook prima als Bonsai.

Standplaats Ficus Deltoidea

Ficus Deltoidea vindt het al snel goed waar ze staat. Maar als deze dame echt zelf mag kiezen, staat ze het liefst urenlang in de volle zon. Ook iets dat atypisch is voor Ficussen. De meeste soorten staan liever niet in direct zonlicht.

Ficus Deltoidea water geven

Deze Ficus vindt het fijn als ze in licht vochtige, goed doorlatende potgrond staat. Af en toe mag je haar gerust even onder de douche zetten. Daar kan ze echt van genieten. Zorg er na afloop wel voor dat het teveel aan water goed kan wegstromen, anders bestaat er de kans op wortelrot.

Ficus Deltoidea verpotten

Deltoidea is een hele langzame groeier. Dus verpotten is eigenlijk nauwelijks nodig. Als jouw Maretak Ficus te groot wordt, kun je ook overwegen om aan het begin van de lente zowel wat takken als een deel van de wortels te snoeien. Het is een sterke plant, daar kan ze makkelijk tegen.

Ficus Deltoidea in pot
Ficus Deltoidea bladeren

Ficus Deltoidea lekker kort

Naam: Ficus Deltoidea
Nickname: Maretak Ficus, Maretak Vijg, Mistletoe Fig
Herkomst: Grote delen van Zuidoost-Azië
Standplaats: Het liefst in de volle zon
Voeding: Af en toe een beetje
Water: Gemiddeld een keer per week
Verzorging: Regelmatig snoeien
Giftig: Ficussen zijn vaak een beetje giftig, dus pas op

Een Ficus Deltoidea kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid