FICUS ELASTICA ABIDJAN

Een Ficus Elastica Abidjan kopen betekent een spannend avontuur aangaan met een nog redelijk onbekende plant. Misschien ben je wel een kenner van kamerplanten en noem je zo tientallen verschillende namen op.

Ficus Elastica Abidjan in Atelier Vierkant pot 020

Ficus Elastica Abidjan

Pot Atelier Vierkant
H 150 cm

1299,-

De vraag is echter of je de Abidjan ook kent. Hij is zo bijzonder. Met zijn donkere, bijna Bordeauxrood gekleurde bladeren. Met zijn rossige hoofdnerven en geweldige plantenknoppen in felrode lipstickkleuren.

Redenen genoeg om Abi meteen aan je planten verlanglijst toe te voegen.

Ficus Elastica Abidjan kopen om zijn rode accenten

Die prachtige Ficus Abidjan met zijn glanzend blad is een zogeheten cultivar. Een wat? Ja, dat is een plant die speciaal gekweekt wordt vanwege zijn bijzondere eigenschappen. In dit geval de rode accenten van de Abidjan.

Het kan zijn dat een cultivar niet in de natuur voorkomt. Maar de oorspronkelijke plant wel. Zoals in dit geval de Ficus Elastica.

Ficus Elastica Abidjan komt niet uit Ivoorkust

Abidjan is de vroegere hoofdstad van Ivoorkust. Met bijna vijf miljoen inwoners is het nog steeds de grootste stad van dit Afrikaanse land. En misschien ook wel de belangrijkste. Dankzij de haven aan de Golf van Guinee.

Het is grappig dat de Ficus Abidjan niet uit Ivoorkust komt. Net zomin als Ficus Belize zijn wortels heeft in Zuid-Amerika. Het zijn wel leuke namen.

Ficus Elastica komt vooral voor in Zuidoost-Azië en dan met name in India en Maleisië. Daar zijn de omstandigheden voor deze bomen ideaal.

Abidjan zuivert de lucht

Ficus Elastica Abidjan kan de lucht in je huis zuiveren. Dat vinden wij natuurlijk een hele plezierige eigenschap. Elastica staat volgens NASA niet voor niets in de voorhoede van luchtzuiverende kamerplanten.

Net als de rest van zijn familie kan hij het binnenklimaat zuiveren van formaldehyde. Dat is een ziekmakende stof die vrijkomt uit bijvoorbeeld spaanplaat, isolatie en vloeren. Abidjan zuivert de lucht en maakt dat onze huiskamers een gezonde omgeving vormen. Dank je wel Abi!

De bijnaam van Ficus Abidjan is Rubberplant

De bijnaam van Ficus Elastica Abidjan is Rubberplant. De Elastica familie telt wel 30 verschillende soorten. Allemaal met de bijnaam Rubberplant. Omdat in de 19e eeuw rubber werd gemaakt van het melkachtige witte sap uit de bast.

Ga voor de gein eens naar verschillende winkels en vraag om een Rubberplant. Je moet dan niet vreemd opkijken als je in elke shop een andere soort meekrijgt.

Ficus Elastica Abidjan

Verzorging van de Ficus Elastica Abidjan

Ficus Elastica Abidjan kan best wel wat hebben. De verzorging is niet ingewikkeld. Geef hem in het voorjaar en de zomer elke maand een kleine hoeveelheid meststof. Dan groeit hij lekker door.

Tip: Stof af en toe de bladeren af. Daar voelt de plant zich goed bij en zo blijft hij mooi. Abidjan is een tropische plant die houdt van tropische omstandigheden. Als je daaraan denkt bij de verzorging, kan het eigenlijk niet misgaan.

Standplaats Ficus Elastica Abidjan

Deze Rubberplant geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Zo nodig kan hij tegen wat minder licht, maar liever niet. Het is tegelijkertijd verstandig deze plant niet te lang in direct zonlicht te zetten. Dan bestaat er de kans dat zijn bladeren verschroeien.

Kortom, hij doet het lekker op een hele lichte plek in de halfschaduw.

Tip: Bij onvoldoende licht kan hij zijn blad laten vallen. Elastica Abidjan geeft daarmee aan dat hij liever op een lichtere plek staat.

Ficus Elastica Abidjan water geven

Ficus Elastica heeft geen specifieke waterbehoeftes. Afhankelijk van de standplaats één keer in de zeven tot tien dagen water geven is voldoende. In de winter iets minder.

Voor alle Rubberplanten geldt: liever te weinig dan teveel water. Licht vochtig mag. Maar het is helemaal niet erg als de bovenkant van de potgrond uitgedroogd aanvoelt.

Ficus Elastica Abidjan verpotten

Ficus Abidjan vindt het geen bezwaar om in een beetje krappe pot te staan. Verpot hem daarom pas als ze echt moet. Dus eens in de twee à drie jaar. Je kunt dat het beste in het voorjaar doen.

Als je niet wilt dat de plant veel hoger groeit, laat hem dan staan in zijn pot. Haal wel de bovenste vijf centimeter potaarde weg en vervang die door verse grond. Dan heeft hij weer nieuwe voedingsstoffen.

Ficus Elastica Abidjan in pot
Ficus Elastica Abidjan bladeren

Ficus Elastica Abidjan lekker kort

Naam: Ficus Elastica Abidjan
Nickname: Rubberplant
Herkomst: Tropische delen van Azië
Standplaats: Een lichte plek in de halfschaduw
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Liefde geven! Soms wat stof afnemen
Giftig: Giftig bij inname. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Elastica Abidjan kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid