FICUS ELASTICA BELIZE

Een Ficus Elastica Belize kopen was een geliefde bezigheid in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Mensen vonden hem een ‘groovy’ plant met z’n psychedelische kleuren en die lekker volle bladeren.

Je ziet ze lopen. Met hun wijde broekspijpen en lange haren wapperend in de wind. Allemaal op hun blokhakken naar de dichtstbijzijnde plantenwinkel om een Belize te scoren.

Die tijd lijkt helemaal terug. Elastica Belize is as retro as can be. We willen allemaal back to the ‘70’s!


Ficus Elastica Belize

Ficus Elastica Belize kopen want het is een supermooie plant

Zo’n prachtige Ficus Belize kopen is natuurlijk niet alleen maar nostalgie. Het is gewoon een supermooie plant. Toen, en nu nog steeds.

Hij heeft een superieure uitstraling. Die stralende bladeren lijken te jubelen van de roze kleuren en crème tinten. Het lijkt of hij zo uit een of ander toonaangevend woontijdschrift is gestapt.

Ficus Elastica Belize en zijn luchtzuiverende eigenschappen

De Ficus Elastica Belize heeft imponerende luchtzuiverende eigenschappen. Volgens NASA hoort hij tot de top van meest gezonde kamerplanten.

Zo kan hij het binnenklimaat zuiveren van formaldehyde. Dat is een ongezond gas dat vrijkomt uit bepaalde meubels, vloeren en isolatie. Belize maakt de lucht schoon, zodat wij vrij kunnen ademen. Wat een roze held!

De bijnaam van Elize is Rubberplant

De bijnaam van Ficus Elastica Belize is Rubberplant. De Elastica familie telt wel 30 verschillende soorten. Ze kregen de bijnaam Rubberplant in de 19e eeuw. Toen werd van het melkachtige, witte sap uit de bast rubber gemaakt.

Vraag eens in verschillende winkels om een Rubberplant. Dan moet je niet vreemd opkijken als je overal een ander exemplaar meekrijgt. Belize is trouwens ook een land in Zuid-Amerika. Maar vreemd genoeg komt de plant daar niet voor.

Verzorging van de Ficus Elastica Belize

Ficus Elastica Belize kan best wel wat hebben. Hij heeft geen ingewikkelde verzorging nodig. Geef hem in het voorjaar en de zomer elke maand een kleine hoeveelheid meststof. Dan groeit hij lekker door.

Tip: Stof af en toe de bladeren af. Daar voelt de plant zich goed bij en zo blijft hij mooi. Belize is een tropische plant die houdt van tropische omstandigheden. Als je daaraan denkt bij de verzorging, komt het altijd goed.

Standplaats Ficus Elastica Belize

Deze Rubberplant geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Zo nodig kan hij ook tegen wat minder licht, maar liever niet. Tegelijkertijd is het verstandig deze plant niet te lang in direct zonlicht te zetten. Dan bestaat er de kans dat de bladeren verschroeien.

Kortom, hij doet het lekker op een hele lichte plek in de halfschaduw.

Tip: Onvoldoende licht kan blad uitval veroorzaken. Elastica Belize geeft daarmee aan dat hij liever op een lichtere plek staat.

Ficus Elastica Belize water geven

Ficus Elastica heeft geen specifieke waterbehoeftes. Afhankelijk van de standplaats één keer in de zeven tot tien dagen water geven is voldoende. In de winter iets minder.

Voor alle Rubberplanten geldt: liever te weinig water dan te veel. Het is helemaal niet erg als de bovenkant van de potgrond uitgedroogd aanvoelt.

Ficus Elastica Belize verpotten

Ficus Belize vindt het prima om in een beetje krappe pot te staan. Verpot hem daarom pas als het echt moet. Dus eens in de twee à drie jaar. Je kunt dat het beste in het voorjaar doen.

Als je niet wilt dat de plant veel hoger groeit, laat hem dan staan in zijn pot. Haal wel de bovenste vijf centimeter aarde weg en vervang die door verse grond. Dan heeft hij weer nieuwe voedingsstoffen.

Ficus Elastica Belize in pot
Ficus Elastica Belize bladeren

Ficus Elastica Belize lekker kort

Naam: Ficus Elastica Belize
Nickname: Rubberplant, Roze Ficus
Herkomst: Tropische delen van Azië
Standplaats: Een lichte plek in de halfschaduw
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Liefde geven! Soms wat stof afnemen
Giftig: Giftig bij inname. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Elastica Belize kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag 13.00 - 17.00
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 13.00 - 17.00
Donderdag 13.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid