FICUS ELASTICA ROBUSTA

Een Ficus Elastica Robusta kopen doe je om zijn geweldige uitstraling. Kijk maar eens naar die ovale, haast blinkende, lekker volle bladeren. Heerlijk groen.

Hij is een telg uit de Ficusfamilie. Die telt meer dan 1000 soorten. Stuk voor stuk groene vrienden van ons allemaal. Wij houden van Ficus, Ficus houdt van ons.


Ficus Elastica Robusta

Ficus Elastica Robusta en zijn luchtzuiverende eigenschappen

Een Ficus Elastica Robusta kopen doe je ook om zijn fijne luchtzuiverende eigenschappen. Volgens NASA staat hij in de top drie van meest gezonde kamerplanten.

Hij kan bijvoorbeeld formaldehyde uit de lucht halen. Dat zit onder meer in laminaatvloeren, meubelspaanplaat en isolatiemateriaal. Je kunt er heel erg ziek van worden. Fijn dus dat Elastica je helpt de lucht in je huis schoon te houden.

Is er nog meer? Ja, er is nog meer. Elastica Robusta ontwikkelde een defensiesysteem tegen mogelijk schadelijke bacteriën en schimmelsporen.

Hij is een soort ghostbuster zonder dat wij het doorhebben. Maar we profiteren er wel van. Vrij en gezond ademhalen dankzij deze groene superplant!

Van het sap uit de Rubberplant werden condooms gemaakt

De Ficus Elastica Robusta is ook algemeen bekend als Rubberplant. Dat komt omdat lang geleden van het melkachtige witte sap uit zijn bast rubber werd gemaakt. Onder meer voor het maken van condooms.

De Elastica familie telt veel leden. Wel 30 verschillende soorten. Allemaal ooms en tantes en neven en nichten die ook Rubberplant worden genoemd.

Als je op tien verschillende plekken een Rubberplant koopt, kun je zomaar tien verschillende soorten meekrijgen. De meeste Ficussoorten zijn inheems in tropisch Azië. Dat geldt ook voor de Elastica.

Return of Ficus Elastica Robusta

In de 19e eeuw werd Elastica niet alleen gebruikt voor zijn rubbersap. Mensen vonden hem ook mooi. Logisch natuurlijk. Hij werd dan ook als retourvracht meegenomen door Britse schepen uit de toenmalige rijksdelen India en Maleisië.

Mensen van adel en nieuwe rijken zetten de plant in hun woningen. Hadden ze mooi koloniaal groen om naar te kijken.

In de loop van 20e eeuw daalde de populariteit van Elastica Robusta. Nu is hij helemaal terug! Niet alleen in Groot-Brittannië, maar overal is deze Ficus een graag geziene gast.

Verzorging van de Ficus Elastica Robusta

Ficus Elastica Robusta kan tegen een stootje. De verzorging is relatief simpel. In de lente en de zomer mag hij gerust elke maand een beetje meststof. Daar doet hij het goed op.

Deze tropische plant houdt van warmte en licht. Denk daaraan als je hem verzorgt, dan zal het niet snel mis gaan.

Standplaats Ficus Elastica Robusta

Onze Rubberplant wordt vaak in de hoek van een woonkamer gezet. Zo krijg je een speels huwelijk tussen ronde vormen en rechte hoeken. Het is dus een prima keuze.

Zorg ervoor dat hij niet in de volle zon staat. Hij vindt het zalig op een heldere, lichte plek in de halfschaduw.

Tip: De bladeren van Elastica Robusta worden donkerder, bijna bruin, als hij op een te licht plek staat. Als hij bijvoorbeeld te lang te veel direct zonlicht krijgt van de volle zon. En hij wordt dieper groen als de lichtinval onvoldoende is.

Ficus Elastica Robusta water geven

Net als Ficus Lyrata en Ficus Benjamina heeft Ficus Elastica Robusta niet veel water nodig. Licht vochtig is genoeg. Liever wat minder water dan te veel. De plant groeit toch gewoon door.

En als de bovenkant van de potgrond is uitgedroogd, is dat niet erg. Geef hem in de lente en de zomer twee keer per week een kleine hoeveelheid water. Altijd even voelen hoe nat de grond is.

Ficus Elastica Robusta verpotten

Ficus Elastica vindt het geen probleem om in een beetje krappe pot te staan. Dat is handig om te weten. Het wortelstelsel van de plant groeit niet supersnel en heeft dus niet veel ruimte nodig. Na de aankoop zal het enkele jaren duren voor hij een nieuwe pot nodig heeft.

Tot die tijd kun je om de twee jaar de bovenste vijf centimeter potaarde weghalen. Die vervang je door verse grond. Als je hem verpot, zet hem dan in een twee tot drie centimeter ruimer exemplaar. Daarna kan hij er weer een tijdje tegen.

Ficus Elastica Robusta in pot
Ficus Elastica Robusta bladeren

Ficus Elastica Robusta lekker kort

Naam: Ficus Elastica Robusta
Nickname: Rubberplant
Herkomst: Tropische delen van Azië, waaronder India en Java
Standplaats: Een lichte plek in de halfschaduw
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Liefde geven! Soms wat stof afnemen!
Giftig: Giftig bij inname. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Elastica Robusta kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid