FICUS ELASTICA TINEKE

Van een Ficus Elastica Tineke kopen word je blij. Haar bladeren ogen alsof het door Monet geschilderde aquarellen zijn. Pastelgroen vermengt zich met gebroken wit en het voorzichtige roze van de centrale nerf. De bladeren zijn breed en ogen een beetje leerachtig.


Ficus Elastica Tineke

De bijnaam van Tineke is Rubberplant

Een andere naam voor Ficus Tineke is Rubberplant. Dat komt omdat in vroegere tijden van het melkachtige witte sap latex werd gemaakt. Tineke was in de tijd van de Engelse koningin Victoria al een populaire meid.

Zo werd Tineke een geliefde kamerplant

Ficus Tineke werd ontdekt in de oerwouden van India en Maleisië. In die vrije natuur kan Elastica wel 30 meter hoog worden. Britten namen haar mee naar Engeland.

Daar kreeg ze een plek in de botanische tuin van Kew Gardens. Mensen vonden haar zo mooi dat ze deze Ficus ook in hun eigen huis wilden hebben. Zo werd Tineke een zeer geliefde kamerplant.

Ficus Elastica Tineke zuivert de lucht

Een Ficus Elastica Tineke kopen doe je ook om haar fijne luchtzuiverende eigenschappen. Deze dame heeft die in overvloed. Net als de ruim 30 andere verschillende soorten uit de Elastica familie. Dat bleek uit onderzoeken van de NASA.

Tineke heeft de gave om de lucht in je huiskamer vrij te maken van verschillende akelige stoffen. Zij haalt bijvoorbeeld formaldehyde uit de lucht. Dat zit onder meer in spaanplaat van meubels, isolatie en laminaat. Het is een naar, ziekmakend stofje.

Ficus Elastica kan ook schadelijke schimmelsporen en bacteriën vernietigen. Wij profiteren daarvan. En net als andere planten zet Elastica CO2 om in zuurstof.

Tineke hoort bij de top van meest gezonde kamerplanten. Maar je kunt beter niet van haar snoepen. Ze is namelijk een beetje giftig. Als je er teveel van eet krijg je bultjes.

Verzorging van de Ficus Elastica Tineke

Ficus Elastica Tineke doet niet moeilijk mensen. Het is een feestje om haar te verzorgen je. De verzorging is relatief simpel.

In de lente en de zomer mag ze gerust elke maand een beetje meststof. Daar doet ze het goed op. Groeit Tineke te hard, dan kun je haar gerust snoeien. Heeft ze geen problemen mee.

Standplaats Ficus Elastica Tineke

Zet deze Ficus op een lichte plek, bijvoorbeeld in de buurt van een raam. Maar zorg ervoor dat ze niet te veel direct zonlicht krijgt. Tip: de bladeren van deze lady worden lichter als de standplaats te donker is. Handig om te weten.

Ficus Elastica Tineke water geven

Net als Ficus Lyrata en Ficus Benjamina heeft Ficus Elastica Tineke niet veel water nodig. Geef de plant regelmatig een klein beetje water. In de lente en de zomer twee keer per week.

Voel altijd eerst even de grond. Licht vochtig is goed. Een beetje droog is ook niet erg.

Ficus Elastica Tineke verpotten

Wij verwachten dat je Tineke niet vaak hoeft te verpotten. Net als van andere leden van de Elastica familie groeien haar wortels niet zo hard.

Je begrijpt dat ze wel voedingsstoffen nodig heeft. Daarom is het een goed idee om elke twee jaar de bovenste laag grond weg te halen. Die vervang je door verse aarde.

Als je Tineke verpot, zet haar dan in een twee tot drie centimeter ruimer exemplaar. Daarna kan ze er weer een tijdje tegen.

Tineke vindt het een probleem om langere tijd te natte voeten te hebben. Dan krijgt ze wortelrot en dat is voor niemand leuk.

Zet deze grande dame onder de Ficussen daarom bij voorkeur in een pot met gaten. Zodat het teveel aan water weg kan. Kies ook een aardewerk pot. Daaruit kan het water beter verdampen.

Ficus Elastica Tineke in pot
Ficus Elastica Tineke bladeren

Ficus Elastica Tineke lekker kort

Naam: Ficus Elastica Tineke
Nickname: Rubberplant, Indiase Rubberboom
Herkomst: Zuidoost-Azië, Noord-Oost India, Oost-Himalaya
Standplaats: Een lichte plek in de halfschaduw
Voeding: ’s zomers één keer per maand een beetje, ’s winters niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Liefde geven! Soms met een plumeau erover
Giftig: Giftig bij inname. Let op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Elastica Tineke kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag 13.00 - 17.00
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 13.00 - 17.00
Donderdag 13.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid