FICUS LYRATA

Een Ficus Lyrata kopen doe je omdat het zo’n geweldig mooie plant is. Deze grote jongen doet het altijd en overal. In je studentenstulpje, in je comfortabele woonkamer of in je nieuwe huis.

Ficus Lyrata Kunstplant in Atelier Vierkant pot 031

Ficus Lyrata Kunstplant

Pot Atelier Vierkant
H 150 cm

1949,-

Hij is niet alleen prachtig om te zien, maar zuivert ook nog eens de lucht in de kamer. Heel fijn!

Je kunt de plant het beste op een lichte plek zetten. Een aantal uren in direct zonlicht is geen probleem. Regelmatig kleine hoeveelheden water geven hoeft niet. Gewoon één keer per week een plens. That’s it.

Een Ficus Lyrata kopen omdat die bladeren supertof zijn

Iedereen wil een Ficus Lyrata kopen omdat de bladeren zo supertof zijn. Kijk maar eens naar de omvang. En hoe ze zo elegant uitlopen richting plantstengel.

Het is niet vreemd als je er de vorm van een viool in ziet. Want dat doen mensen al eeuwenlang. Niet voor niets is de bijnaam Vioolplant. Of in het Engels: Fiddle Leaf Fig.

Ficus Lyrata wordt ook Tabaksplant genoemd

Ook oude plantkundigen, die onze vriend zijn naam gaven, waren erg enthousiast. Zij vonden het blad van deze Ficus op een lier lijken. Dat is een soort harp van antieke Grieken en Romeinen. Het leek hen daarom logisch deze plant Lyrata te noemen.

Als iets of iemand heel populair is, ontstaan er vanzelf bijnamen. Dat geldt ook voor de Ficus Lyrata. Vanwege zijn grote bladeren wordt deze knappe gast namelijk ook Tabaksplant genoemd.

Alleen raden wij af om er ook echt sigaren van te rollen. Dit rokertje zal je niet bevallen.

Wat je nog meer van de Tabaksplant moet weten

Als je Ficus Lyrata koopt, wil je ook weten waar je nieuwe kameraad vandaan komt. Het is tenslotte de bedoeling dat jullie een lange relatie ontwikkelen. En dan kun je maar het beste alles van iemand weten.

Nou, de Tabaksplant komt oorspronkelijk uit West-Afrika. In een gebied van Kameroen tot Sierra Leone groeit hij in de onderste lagen van het oerwoud. Daar kan hij wel twintig meter hoog worden.

Ficus Lyrata

Laat die Lyrata lekker shinen

Als de Lyrata zich verder aan jou voorstelt, zal hij zeggen dat hij eigenlijk geen plant is. De Tabaksplant is een boom, een wurgvijg nog wel. Daar kun je van schrikken, maar onze Lyrata wurgt niemand. Die staat lekker te shinen bij jou in huis.

O ja, dan is er nog een dingetje: onze vriendelijke Vioolplant is giftig. Een beetje maar. Nuttig in het oerwoud om alleseters af te schrikken. Niet erg voor thuis.

Toch is het verstandig om kinderen en huisdieren er niet van te laten eten. Ze kunnen dan bultjes op de huid krijgen. Dat is sowieso een goeie tip voor alle kamerplanten: kijken, kijken, kijken en niet consumeren.

Verzorging van de Ficus Lyrata

Ficus Lyrata is een sterke plant en de verzorging is niet moeilijk. Net als bij andere levende wezens is een stukje liefde het allerbelangrijkst.

Hij is een snelle groeier. Geef hem in de lente en de zomer gerust elke maand wat voeding. Daar smult ie van.

Probeer je verder in te leven in de plant. Hij komt uit het oerwoud. Hoe zijn de omstandigheden daar? Inderdaad: licht, vochtig, warm.

Standplaats Ficus Lyrata

Je kunt de Tabaksplant na de aankoop het beste op een lichte plek zetten. Het is prima als hij per dag even de volle zon op zijn groene lijf voelt. Hij houdt van die hitte, maar niet continu.

Dan kan het zomaar gebeuren dat je huisgenoot bruine plekken krijgt. Ook vindt de Vioolplant tocht en kou niet prettig, maar eigenlijk geldt dat voor alle kamerplanten.

Ficus Lyrata water geven

Onze Ficus Lyrata heeft weinig water nodig. Hij vindt het wel lekker als de grond licht vochtig is. Maar niet kletsnat. Daar hebben zijn wortels een hekel aan.

Voel dus altijd even aan de potgrond hoe nat het is. Veel narigheid met kamerplanten ontstaat door te veel water.

Ficus Lyrata verpotten

Als jij je groene gabber Ficus Lyrata goed verzorgt, zal hij je belonen met een prachtige groei. Misschien gaat ie zo hard, dat op een bepaald moment de pot te klein is. Verpotten is dan een must. Kies een stevige pot, die geeft de Lyrata een stabiele basis als hij doorgroeit.

Een tip voor als je jouw Ficus Lyrata groot genoeg vindt: snoei bij het verpotten niet alleen wat takken, maar ook een deel van de wortels. Dan houdt hij de gewenste hoogte.

Ficus Lyrata in pot
Ficus Lyrata bladeren

Ficus Lyrata lekker kort

Naam: Ficus Lyrata
Nickname: Tabaksplant, Vioolplant, Vioolbladplant
Herkomst: De oerwouden van West-Afrika
Standplaats: Een lichte plek
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Liefde geven! Bruine bladeren wegknippen
Giftig: Een beetje. Kijken dus, en niet eten!

Een Ficus Lyrata kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid