FICUS LYRATA BAMBINO

Waarom zou je een Ficus Lyrata Bambino kopen als je ook voor de real stuff kunt gaan? Nou, omdat het in feite een miniversie is van Ficus Lyrata. Hij past echt in elke ruimte en op elke plek. Lekker compact en net zo mooi met die waanzinnig groene bladeren!

Een ideale Ficus dus voor in je tiny house. Voor op de badkamer of in het kleinste kamertje. Maar ook in grotere ruimtes komt hij goed tot zijn recht.

Zeker als je hem combineert met andere, grotere Ficussen. Dan krijg je al snel een prachtige hoog/laag werking. De ruimte zal ogen als je persoonlijke jungle vol oogstrelend groen.


Ficus Lyrata Bambino

Een Ficus Lyrata Bambino kopen is trendy

Het lijkt erop dat Ficus Lyrata Bambino een bijzonder trendy kamerplant aan het worden is. Dat is logisch, want wie kan deze Baby weerstaan? Baby ja, want dat is de betekenis van Bambino in het Italiaans.

Bambino kan ook kleine jongen betekenen trouwens. Misschien ging dat liedje van André Hazes ook wel over Ficus Bambino. ‘Kleine Ficus, je bent op deze wereld, dus zul je moeten vechten net als ik.’

Lyrata Bambino is een liedje waard

Onze Bambino is sowieso een liedje waard, want kijk nou eens goed naar die prachtige bladeren. Ze zijn zo mooi! Met dezelfde vioolachtige vormen als zijn grote broer Lyrata. Alleen zijn ze ietsje kleiner en ietsje dikker.

Grote broer kan in je huiskamer wel drie meter worden. Bambino uiteindelijk maximaal één meter. En hij groeit niet echt in de breedte, maar vooral in de hoogte. Zo blijft hij lekker slank, lekker verticaal met de bladeren dicht bij de plantenstengel.

Ficus Lyrata Bambino wordt ook Vioolplant genoemd

Vroegere plantkundigen, die onze groene vriend Big Lyrata ooit zijn naam gaven, waren verrukt over de plant. Zij vonden het blad van deze Ficus op een lier lijken. Dat was de harp van oude Grieken en Romeinen. Dus lag het voor de hand deze plant de naam Lyrata te geven.

Ben je populair, dan krijg je een bijnaam. Dat geldt ook voor Ficus Lyrata Bambino. Net als zijn Big Brother wordt hij Vioolplant genoemd. In het Engels: Fiddle Leaf Fig. Maar het is natuurlijk een klein formaat, vandaar de Engelse naam: Dwarf Fiddle Leaf Fig, Dwerg Viool Vijg.

Wat je nog meer van Baby Vioolplant moet weten

Als je een Bambino koopt, is het handig te weten waar je nieuwe huisgenoot vandaan komt. Jullie willen tenslotte altijd samenblijven.

Wel, Lyrata komt oorspronkelijk uit West-Afrika. In een grote regio die loopt van Sierra Leone tot Kameroen komt hij voor in de jungle. Wist je dat hij in zijn thuishonk wel twintig meter hoog de lucht in kan schieten?

Verzorging van de Ficus Lyrata Bambino

Net als Lyrata is Ficus Bambino een krachtig wezen. Zijn verzorging is niet ingewikkeld. Net als bij andere planten is liefde en aandacht geven van het grootste belang, zodat Bambino voelt dat hij er mag zijn.

Daarnaast geef je hem in het groeiseizoen elke maand een klein beetje voeding. Dat vindt hij lekker.

Standplaats Ficus Lyrata Bambino

Zet de Baby Vioolplant na de aankoop op een lichte plek. Even in de volle zon is geen probleem. Warmte is essentieel, maar hij wil niet te lang direct zonlicht op zijn lijf.

Bambino houdt ook niet van kou en tocht. Dat geldt trouwens voor vrijwel de meeste kamerplanten.

Ficus Lyrata Bambino water geven

Onze Ficus Lyrata Bambino is een sterke plant die weinig water nodig heeft. De grond mag licht vochtig zijn. Liever niet kletsnat. Daar heeft hij een hekel aan.

Het kan ook wortelrot veroorzaken. Vóór het watergeven dus altijd eerst even de vochtigheid van de grond voelen.

Ficus Lyrata Bambino verpotten

Ficus Lyrata Bambino is geen harde groeier. Je hoeft hem dan ook nauwelijks te verpotten.

Wij raden het wel aan eens in de twee jaar de bovenste potgrond te verwijderen. En die te vervangen door nieuwe aarde. Dan krijgt Bambino de verse voedingstoffen die hij nodig heeft.

Ficus Lyrata Bambino in pot
Ficus Lyrata Bambino bladeren

Ficus Lyrata Bambino lekker kort

Naam: Ficus Lyrata Bambino
Nickname: Vioolplant, Vioolbladplant, Tabaksplant
Herkomst: De oerwouden van West-Afrika
Standplaats: Een lichte plek
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Liefde geven! Bruine bladeren wegknippen
Giftig: Een beetje. Kijken dus, en niet eten!

Een Ficus Lyrata Bambino kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid