FICUS LYRATA BOOM

Een Ficus Lyrata Boom kopen doe je omdat je stijl hebt. Deze Ficus XL is gracieus en groots. Velen beschouwen hem als de koning van de tropische kamerplanten.

Daar moet je het haast wel mee eens zijn. Kijk hem daar eens staan met die geweldige vioolvormige, grote bladeren. Die diepgroene kleur, die prachtige uitstraling. Het enige wat je dan nog kunt zeggen is: Wow! En nog eens: Wow!


Ficus Lyrata Boom

De Ficus Lyrata Boom is als een nieuwe huisgenoot

Als je een Ficus Lyrata Boom koopt, is het alsof je een nieuwe huisgenoot krijgt. Hij is prettig aanwezig in je woning. Elke boom heeft ook zijn eigen karakter.

Neem de tijd om zijn eigenschappen te leren kennen. Dan wordt jullie relatie elke week hechter en hechter.

Kijk bijvoorbeeld vanaf de plantenpot via de dikke stam omhoog naar de lekker uitwaaierende groene bladeren. Zie je het? Die duidelijke vioolvorm?

Om die vorm en zijn schoonheid is deze plant al eeuwenlang geliefd. We noemen hem niet voor niets ook wel Vioolplant. In Engeland zeggen ze: Fiddle Leaf Fig.

Ficus Lyrata Boom wordt ook Tabaksplant genoemd

Botanici uit oude tijden gaven de boom zijn naam. Zij vonden het blad van deze Ficus op een lier lijken. Dat is een muziekinstrument van oude Grieken en Romeinen. Daarom leek het hun vanzelfsprekend deze plant Lyrata te noemen.

Je weet dat populariteit extra bijnamen oplevert. Dat gaat ook op voor deze mooie jongen. De grote bladeren doen bijvoorbeeld denken aan tabaksbladeren. Vandaar de veel gebruikte naam Tabaksplant voor Ficus Lyrata.

De Tabaksplant komt uit West-Afrika

Je koopt een Ficus Lyrata Boom omdat hij zo mooi is. Maar waar komt hij eigenlijk vandaan? Lyrata komt van oorsprong uit de jungle van West-Afrika.

Hij is inheems in landen als Malawi, Kameroen en Sierra Leone. Daar kan hij wel twintig meter hoog worden.

Verzorging van de Ficus Lyrata Boom

Ficus Lyrata Boom is een sterke plant. De verzorging is niet ingewikkeld. Geef deze snelle groeier in de lente en de zomer elke maand wat voeding. Daar gaat hij goed op.

En verder: Ficus Lyrata geeft je alle liefde terug die jij in deze plant stopt.

Hou er wel rekening mee dat Ficus licht giftig is. Het sap dat vrijkomt na het snoeien kan irriterende bultjes op de huid veroorzaken. Draag daarom handschoenen bij het knippen. Het eten van de bladeren raden wij ook van harte af.

Standplaats Ficus Lyrata Boom

Zet de Tabaksplant na de aanschaf op een lekkere lichte plek. Hij kan er goed tegen om een paar uurtjes in de volle zon te staan. Die warmte vindt hij heerlijk.

Pas wel op voor verbranden. Deze Ficus XL kan dan bruine plekken op zijn bladeren krijgen. Of hij laat het blad vallen. Dat is voor niemand leuk.

Ficus Lyrata Boom water geven

Onze Ficus Lyrata Boom heeft weinig water nodig. Per week regelmatig kleine beetjes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is. Maar niet kletsnat.

Dat kan namelijk wortelrot veroorzaken. Voel dus altijd even aan de potgrond hoe nat het is. Veel narigheid met kamerplanten ontstaat door te veel water.

Ficus Lyrata Boom verpotten

Als je de Ficus Lyrata Boom goed verzorgt, zal hij je belonen met een mooie groei. Het kan zijn dat hij op een bepaald moment moet verhuizen naar een andere plantenbak. Ga dan voor een zware, stevige pot, die geeft de Lyrata Boom een stabiele basis als hij doorgroeit.

Wij adviseren om je plant aan alle kanten zeker vijf centimeter verse potaarde te geven in zijn nieuwe verblijf. Daarna groeit hij lekker door.

Als je jouw Ficus Lyrata Boom groot genoeg vindt, snoei dan niet alleen de takken, maar ook een deel van de wortels. En verpot hem niet. Dan houdt hij de gewenste hoogte.

Ficus Lyrata Boom in pot
Ficus Lyrata Boom bladeren

Ficus Lyrata Boom lekker kort

Naam: Ficus Lyrata Boom
Nickname: Tabaksplant, Vioolplant, Vioolbladplant
Herkomst: De oerwouden van West-Afrika
Standplaats: Een lichte plek
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Liefde geven! Bruine bladeren wegknippen
Giftig: Een beetje. Kijken dus, en niet eten!

Een Ficus Lyrata Boom kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid