FICUS LYRATA OP STAM

Een Ficus Lyrata op stam voor in huis kopen en meteen op je Instagram knallen. Natuurlijk, want deze geweldige kamerplant is al jaren hot, hot, hot. Wij vinden hem ook een prachtige King van het oerwoud. Een echt fotomodel.

Ficus Lyrata op stam in Atelier Vierkant pot 030

Ficus Lyrata op stam

Pot Atelier Vierkant
H 200 cm

1199,-

Kijk hem staan in zijn nieuwe huis met zijn robuuste stam recht naar de hemel wijzend. Met daarbovenop een enorme bos vioolvormige, grote bladeren. Hij geeft meteen een groen accent aan je woning. Je haalt in feite een klein beetje Afrika binnen.

Een Ficus Lyrata op stam kopen omdat je er blij van wordt

Net als verschillende soorten andere Ficussen, komt de Ficus Lyrata op stam van oorsprong uit de jungle van West-Afrika. Reis je bijvoorbeeld naar Kameroen, Gambia of Benin dan kun je een verre voorouder van deze gezellige gozer in het wild tegenkomen.

Je zult in die landen zien dat ook de oer variant van onze populaire kamerplant houdt van voldoende licht en warmte. En dat hij best goed tegen direct zonlicht kan. Maar niet te lang. In het oerwoud is de schaduw nooit ver weg.

De omstandigheden zijn verder licht vochtig. Regelmatig kleine hoeveelheden water is voldoende. Of soms een enorme plensbui.

De Ficus Lyrata op stam is net als een pasgeboren baby

De Ficus Lyrata op stam is niet alleen geliefd omdat hij zo mooi is. Mensen hebben van nature ook meteen de neiging goed voor hem te zorgen. Misschien ligt dat aan zijn vorm. Waar doen dat smalle lijfje en die bos bladeren aan denken?

Inderdaad, aan een pasgeboren baby. Met dat dunne lichaampje en best wel grote hoofd. En het zit in onze natuur om baby’s te vertroetelen. Om ze koosnaampjes te geven: ‘Hallo lief Vioolplantje van me’.

Om er foto’s van te maken en met iedereen te delen. Hallo Insta! Mensen worden verliefd op de Lyrata en gaan van hem houden. Logisch toch?

Verzorging van de Ficus Lyrata op stam

Net als een baby, lijkt het soms of de Ficus Lyrata op stam ook heel kieskeurig is. Ga maar na, hij houdt niet van tocht, van te natte grond, te droge grond, van te veel zon, van te weinig zon, van droge lucht. Dan kan hij soms zomaar zijn blad laten vallen.

Maar laat je niet afschrikken. De Ficus Lyrata op stam is een sterke plant en de verzorging is niet moeilijk. Je kunt deze plant het beste veel aandacht en liefde geven en het zal goedkomen. Als hij goed groeit, weet je dat hij lekker in zijn vel zit.

Ficus Lyrata op stam

Standplaats Ficus Lyrata op stam

Een Ficus Lyrata op stam kopen doe je vers van de kweker, in een winkel of via een webshop. Je moet hem na aankoop wel op een lichte plek zetten, zodat de plant zich al meteen happy voelt.

Het is prima als hij per dag even de volle zon op zijn groene lijf voelt. Hij houdt van die hitte, maar niet continu. Dan kan het zomaar gebeuren dat je huisgenoot bruine plekken krijgt. Ook vindt de Vioolplant tocht en kou niet prettig, maar eigenlijk geldt dat voor alle kamerplanten.

Ficus Lyrata op stam water geven

Onze Ficus Lyrata heeft weinig water nodig. Hij vindt het wel lekker als de grond licht vochtig is. Maar niet te veel water. Daar hebben zijn wortels een hekel aan en krijg je wortelrot.

Voel dus altijd even of de potgrond nat is of niet. Veel narigheid met kamerplanten ontstaat door te veel water te geven.

Ficus Lyrata op stam verpotten

Als jij je nieuwe liefde Ficus Lyrata op stam goed verzorgt, zal hij liefde teruggeven. Hij gaat geweldig groeien. Misschien gaat ie zo hard, dat op een bepaald moment de pot te klein is.

Dan moet je hem echt verpotten. Is niet moeilijk. Ga voor een stevige pot. Want daardoor staat de plant met zijn wortels in een stabiele basis als hij groter wordt.

Maak dat je Ficus in de nieuwe pot aan de zijkanten en de onderkant minimaal vijf centimeter verse, normale potgrond krijgt. Daarna gaat hij weer als een speer. Een tip voor als je jouw Ficus Lyrata op stam groot genoeg vindt: snoei niet alleen de takken, maar ook een deel van de wortels. Dan houdt hij de gewenste hoogte.

Ficus Lyrata op stam in pot
Ficus Lyrata op stam bladeren

Ficus Lyrata op stam lekker kort

Naam: Ficus Lyrata op stam
Nickname: Vioolplant, Vioolbladplant, Tabaksplant
Herkomst: De laaglandoerwouden van West-Afrika
Standplaats: Een lichte plek
Voeding: In de zomer en lente elke maand, in herfst en winter niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Aandacht geven! Bruine bladeren wegknippen
Giftig: Een beetje. Pas op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Lyrata op stam kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag 13.00 - 17.00
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 13.00 - 17.00
Donderdag 13.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid