FICUS MICROCARPA GINSENG

Een Ficus Microcarpa Ginseng kopen, houdt eigenlijk in dat je een tropische boom koopt. Een überhippe boom waar mensen van Reykjavik tot Rio blij van worden. Als je zijn vorm ziet snap je wel waarom. Hij heeft een massief wortelvormig onderstel met daarop een woeste bos schattige bladeren.


Ficus Microcarpa Ginseng

Eén Ficus Microcarpa kopen, twee planten krijgen

Nu gaan we het verhaal een tikkeltje ingewikkelder maken. Je moet namelijk weten dat de Ginseng Ficus eigenlijk uit twee planten bestaat. Wat!? Hoe!?

Nou, je neemt een originele Microcarpa met z’n lekkere dikke wortels, maar lelijke bladeren. Die wordt in landen als China en Maleisië al meer dan 15 jaar opgekweekt vanuit zaad.

Na twee jaar worden die planten dusdanig gesnoeid dat er een dikke stomp overblijft. Daarop wordt een ficussoort met lieflijke blaadjes geënt. Zoals Ficus Green Island. En voila: jouw Ficus Microcarpa Ginseng is geboren.

De namen van Microcarpa Ginseng

We moeten het ook hebben over de namen van deze Ficus. Want je merkt natuurlijk wel dat we hem steeds weer anders noemen. Toch is elke naam correct.

Sterker, Microcarpa Ginseng heeft nog meer namen. Ficus Bonsai bijvoorbeeld of Bonsai Ficus. Omdat hij in zijn jeugd intensief is gesnoeid natuurlijk.

Een leuk detail is ook dat deze Ginseng absoluut geen familie is van de geneeskrachtige ginsengwortel. Ginseng betekent in het Chinees zoiets als Wortelmannetje. En de mooiste Ficussen Microcarpa zien er precies zo uit. Als grappige mannetjes met een grote bos groen haar.

Verzorging van de Ficus Microcarpa Ginseng

De verzorging van een Ficus Microcarpa Ginseng is niet moeilijk. Als het je lukt andere planten goed te verzorgen, dan levert de Ginseng ook geen problemen op.

Wees terughoudend met voeding. In het groeiseizoen geef je hem iedere maand een kwart van de aanbevolen hoeveelheid. Dat is echt voldoende.

Liefde en aandacht zijn belangrijk. En soms een beetje snoeien. Om hem vorm te geven of in model te houden. Hou er dan wel rekening mee dat er een soort wit melksap uitkomt. Dat is licht giftig.

Standplaats Ficus Microcarpa Ginseng

Zet de Ficus Microcarpa Ginseng na aankoop op een lichte plek. Dan zal hij zich meteen behaaglijk voelen. Besproei hem een beetje als het heel warm is. Van de waternevel krijgt hij een opkikker.

Het is ook leuk om de Ficus Ginseng in de zomer mee naar buiten te nemen. Hij staat prachtig op het terras. Als hij eenmaal gewend is, kan ie heerlijk genieten van de warmte en het zonlicht.

Ficus Microcarpa Ginseng water geven

Ficus Microcarpa heeft in de zomer meer water nodig dan ‘s winters. Maar altijd matig. Geef deze jongen alleen een flinke plens als de grond droog aanvoelt.

Hij slaat wel een beetje vocht op in zijn dikke wortels. Maar als je hem laat uitdrogen, is het de vraag of hij goed herstelt.

En hoe vaak? Nou, dat is afhankelijk van allerlei zaken zoals lichtinval, jaargetijde, temperatuur, luchtvochtigheid, potgrootte. Een grote plant in een klein potje? Je begrijpt dat die meerdere keren per week water nodig heeft.

Ficus Microcarpa Ginseng verpotten

Deze Ficus houdt van een ruime pot waarin hij kan groeien. Het is het beste om hem om de twee tot drie jaar te verpotten.

Bij voorkeur doe je dat tijdens het groeiseizoen in de vroege lente. Verwijder een groot deel van de oude potgrond en snoei eventuele woekerende wortels weg. Het soort nieuwe potgrond maakt niet veel uit.

Ficus Microcarpa Ginseng in pot
Ficus Microcarpa Ginseng bladeren

Ficus Microcarpa Ginseng lekker kort

Naam: Ficus Microcarpa Ginseng
Nickname: Ficus Ginseng, Microcarpa Ginseng, Ficus Bonsai
Herkomst: Grote delen van Azië
Standplaats: Een lichte, zonnige plek
Voeding: In de zomer en lente elke maand, in herfst en winter niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Aandacht geven! Bruine bladeren wegknippen
Giftig: Een beetje. Pas op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Microcarpa Ginseng kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid