FICUS MICROCARPA MOCLAME

Boze tongen beweren dat mensen een Ficus Microcarpa Moclame kopen, omdat ze lui zijn. Want iedereen kan zo’n makkelijke plant verzorgen. Een huiskamerplant waar je nauwelijks omkijken naar hebt.

Wij delen bovenstaande mening niet. Mensen die een Moclame kopen zijn niet lui, maar vinden het gewoon een geweldig mooie plant. Het is een bijzonder sympathieke Ficus met zijn lekker, frisse koppie. Met die kraakheldere groene bladeren.

Je koopt een Moclame omdat hij je blij maakt. En het is een aanwinst voor elke ruimte.


Ficus Microcarpa Moclame

Ficus Microcarpa komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië

Ficus Microcarpa komt oorspronkelijk voor in de meeste landen van Zuidoost-Azië. Maar we zien hem ook in het zuiden van India, in delen van China en Australië. Daar groeit hij vooral in tropische en subtropische regio’s.

In het wild doet Ficus Microcarpa het goed op verschillende soorten ondergrond. Voor deze groene vriend zijn vooral de juiste klimatologische omstandigheden belangrijk.

Als je in die delen van Azië een rondreis maakt, zul je ze langs rivieren zien staan. Maar ook in moerassen of op een haast kale rotsbodem. In je eigen huiskamer doet Moclame ook helemaal niet moeilijk. Maar hij is toch wel iets kieskeuriger dan zijn familieleden in het wild.

Microcarpa Moclame met luchtwortels

Microcarpa heeft in het wild een geweldig stelsel van luchtwortels. Wist je dat je die in je huiskamer ook kunt kweken? Je moet er wel iets voor over hebben. Het vraagt namelijk een constante temperatuur van meer dan 28 graden.

En een luchtvochtigheid van bijna honderd procent. Waarschuwing: Je energierekening zal exploderen. Maar dan heb je ook iets. Een Microcarpa Moclame met luchtwortels.

Dat levert schitterende foto’s op. Je zult beroemd worden op Insta. Een legende in de snelgroeiende groep van plantenliefhebbers.

Verzorging van de Ficus Microcarpa Moclame

Zoals we eerder al zagen is de verzorging van een Ficus Microcarpa Moclame niet moeilijk. Kun je andere planten in leven houden, dan lukt dat ook met de Moclame.

Je moet er even op letten dat je deze groene broeder niet teveel voedingsstoffen geeft. Kijk even op de verpakking. Vervolgens geef je in de lente en de zomer elke maand een kwart van de aanbevolen hoeveelheid. Dat is voor Moclame genoeg.

Net als alle planten gaat deze Ficus lekker op liefde en aandacht. Af en toe is het nodig om wat takken bij te knippen. Om de vorm te behouden. Of om je Moclame in model te snoeien.

Doe dan handschoenen aan, want het witte sap van de plant is licht giftig.

Standplaats Ficus Microcarpa Moclame

Een lekkere lichte plek. Dat is de favoriete standplaats van Ficus Microcarpa Moclame. Daar voelt hij zich heel snel op zijn gemak.

Geef hem af een toe een soort van neveldouche bij hele hoge zomertemperaturen. Dan frist hij op en gaat hij weer stralen.

Net als andere Microcarpa’s kun je Ficus Moclame in de zomer gerust buiten zetten. Mits de omstandigheden constant zijn. Het is erg leuk om samen met deze groene vriend op het terras te zitten.

Ficus Microcarpa Moclame water geven

Geef Ficus Microcarpa in het groeiseizoen van maart tot september wat meer water. Maar altijd matig. Als de grond helemaal is uitgedroogd, kun je gerust een lekkere plens water in de pot gieten. Daar krijgt hij goede zin van.

Hoe vaak je water moet geven, hangt af van de omstandigheden in de ruimte waar de plant staat. Hoe is de lichtinval? Is het warm of koud, winter of zomer? Hoe staat het met de luchtvochtigheid? De grootte van de pot is ook belangrijk.

Ficus Microcarpa Moclame verpotten

Over potten gesproken. Moclame staat graag in een ruime pot waarin hij kan groeien. Het is het beste om hem na elke twee tot drie jaar te verpotten.

We raden het aan om dat tijdens het groeiseizoen in de vroege lente te doen. Haal zo veel mogelijk oude potgrond weg. Knip al te uitbundig groeiende wortels bij. Zet je Moclame vervolgens in die heerlijk luchtige nieuwe potgrond.

Ficus Microcarpa Moclame in pot
Ficus Microcarpa Moclame bladeren

Ficus Microcarpa Moclame lekker kort

Naam: Ficus Microcarpa Moclame
Nickname: Ficus Moclame, Microcarpa Moclame
Herkomst: Grote delen van Zuidoost-Azië, India en Australië
Standplaats: Een lichte, zonnige plek
Voeding: In de zomer en lente elke maand een beetje
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Aandacht geven! Soms lekker afstoffen
Giftig: Een beetje. Pas op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Microcarpa Moclame kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid