FICUS NITIDA

Je wilt een Ficus Nitida kopen en je krijgt een Ficus Microcarpa Ginseng. Hoe kan dat? Nou, dat is geen ingewikkeld verhaal.

Nitida is de verouderde naam van Microcarpa. Het wordt door wetenschappers niet meer gebruikt. Maar nog wel in de wereld van de kamerplanten.


Ficus Nitida

Een Ficus Nitida kopen is heel populair

Nitida is een hele populaire grote kamerplant. Misschien wel omdat hij met die dikke stam erg op een boom lijkt. En dat is deze Ficus in feite ook.

In Zuidoost-Azië, Afrika, Zuid-Amerika en het zuiden van de Verenigde Staten komt hij als grote boom in het wild voor. Mensen zetten hem in die landen ook als schaduwbrenger in de tuin.

De Ficus Nitida in onze huiskamers heeft best wel kleine, vrij stevige bladeren. Als ze nog jong zijn zien ze er een beetje rossig uit. Daarna worden ze lichtgroen en glanzen ze prachtig.

Oud blad wordt dof en donker. Mensen snoeien dat vaak weg. Zodat de stralende jonge blaadjes hun kans kunnen grijpen.

Verzorging van de Ficus Nitida

De verzorging van een Ficus Nitida is niet moeilijk. Je hoeft geen groene vingers te hebben.

Tip: Geef niet teveel voeding. In de zomer en de lente iedere maand een kwart van de aanbevolen hoeveelheid is voldoende.

Standplaats Ficus Nitida

Zet de Ficus Nitida bij jou thuis op een lekker lichte standplaats. Dan voelt hij zich snel op zijn gemak. Als het heel warm is in de zomer, vernevel dan wat water over hem heen. Dat geeft hem een boost.

Ficus Nitida water geven

Geef jouw Ficus Nitida in het groeiseizoen meer water dan in de wintermaanden. Maar nooit heel veel. Altijd eerst even de potgrond voelen. De bovenlaag mag gerust droog zijn.

Hoe vaak is afhankelijk van verschillende factoren zoals jaargetijde, temperatuur, lichtinval, luchtvochtigheid en de grootte van de pot. Als een grote plant in een klein potje staat heeft hij vaker water nodig. Soms wel meerdere keren per week. Een wat kleiner exemplaar in een grote pot heeft genoeg aan één plens water per week.

Ficus Nitida verpotten

Ficus Nitida wil graag een ruime pot waarin hij zich ten volle kan ontwikkelen. Om de twee tot drie jaar verpotten is voldoende.

Je kunt dat het beste doen in het voorjaar, aan het begin van het groeiseizoen. Haal het meeste van de oude potgrond weg. Snoei de wortels die mogelijk overlast veroorzaken. Vul de pot met nieuwe aarde die vol met verse voedingsstoffen zit.

Wij adviseren om de weken na het verpotten voorzichtig te zijn met water geven. De wortels moeten eerst weer even wennen. Houd Nitida ter bescherming al die tijd ook uit direct zonlicht.

Ficus Nitida in pot
Ficus Nitida bladeren

Ficus Nitida lekker kort

Naam: Ficus Nitida
Nickname: Ficus Microcarpa Ginseng, Microcarpa Ginseng, Ficus Bonsai
Herkomst: Grote delen van Azië, Zuid-Amerika en het zuiden van de VS
Standplaats: Een lichte, zonnige plek
Voeding: In de zomer en lente elke maand, in herfst en winter niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Aandacht geven! Bruine bladeren wegknippen
Giftig: Een beetje. Pas op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Nitida kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid