FICUS REPENS SUNNY

Een Ficus Repens Sunny kopen is haast alsof je een levend gedicht koopt. Een veelkleurige verschijning van ontelbare kleine blaadjes die buitelen en tuimelen in en uit de pot. Groene rondjes met roomwitte accenten geven het geheel een feestelijk karakter.

Je begrijpt dat deze plant een geweldige aanwinst is voor je huiskamer. Sunny brengt gezelligheid en zal al snel één van de meest geliefde planten in huis zijn.


Ficus Repens Sunny

Ficus Repens Sunny kopen

Ficus Repens Sunny heeft vele namen. We kennen haar ook als Ficus Pumila White Sunny. Ze wordt Kruipende Vijg genoemd, of Hangende Vijg of Klimvijg.

Onze Sunny is hoe dan ook anders dan andere Ficussen. In Zuidoost-Azië groeit ze in het wild als epifyt in andere bomen. Ze kruipt en sluipt het hele bos door en kan zich overal aan vasthouden.

Wij profiteren ook van die eigenschap want Ficus Repens kan zich in je huis hechten aan elk oppervlak, zelfs aan glas. Je kunt haar dus op een prachtige manier leiden door je kamer.

Verzorging van Ficus Repens Sunny

De verzorging van een Repens Sunny is supermakkelijk. Het is een taaie plant. Je moet echt je best doen om haar te laten stoppen met groeien. Toch een paar richtlijnen: In de groeitijd één keer per maand een beetje voeding.

Om Sunny in toom te houden is het raadzaam haar elk voorjaar te snoeien. Of je moet het geen probleem vinden dat ze zeer dominant aanwezig wordt in je woonkamer.

Standplaats Ficus Repens Sunny

Ficus Repens vindt het eigenlijk altijd wel prima. Ze doet het goed in de schaduw, halfschaduw en in het licht. Toch moet je een beetje uitkijken met een plek waar ze te lang in de volle zon staat. Daar heeft bijna elke plant moeite mee.

Ficus Repens Sunny water geven

Onze Sunny Girl vindt het fijn als ze in de lente en de zomer in licht vochtige potgrond staat. Af en toe mag je haar gerust even onderdompelen. Daar houdt ze van. Laat daarna het overtollige water wel wegvloeien, anders bestaat er de kans op wortelrot.

Ficus Repens Sunny verpotten

Vriendin Repens Sunny vindt verpotten niet heel fijn. Doe het daarom eens in de drie jaar. Als jij jouw Zonnetje groot genoeg vindt, kun je er voor kiezen om in het voorjaar niet alleen de bladeren te snoeien, maar ook een deel van de wortels.

Ficus Repens Sunny in pot
Ficus Repens Sunny bladeren

Ficus Repens Sunny lekker kort

Naam: Ficus Repens Sunny, Ficus Pumila White Sunny
Nickname: Kruipende Ficus
Herkomst: Grote delen van Azië
Standplaats: Maakt niet zo veel uit
Voeding: In het groeiseizoen één keer per maand
Water: Gemiddeld een keer per week
Verzorging: Regelmatig snoeien
Giftig: Een beetje. Pas op met kinderen en huisdieren

Een Ficus Repens Sunny kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid