FICUS ROBUSTA

Een Ficus Robusta kopen? Check deze dan! Wat een kanjer! Deze Ficus staat bekend om zijn robuuste - what’s in a name - en toch sierlijke uitstraling. En die blaadjes jongen.

Kijk naar die dikke, ovaalronde, donkergroene, glanzende bladeren. Dan weet je: die moet ik in huis halen. En wel zo snel mogelijk.


Ficus Robusta

Een Ficus Robusta is overal zichzelf

Dat denken trouwens meer mensen. Ficus Robusta is een populaire kamerplant. Ligt dat aan zijn schoonheid? Of aan zijn magnifieke luchtzuiverende eigenschappen?

Of omdat het zo’n lekker makkelijke plant is? Een vriendelijke vriend die in bijna elke omgeving zichzelf is?

Bijnaam van de Ficus Robusta is Rubberplant. Hij heeft een bijzonder uitgebreide familie met verschillende soorten die allemaal dezelfde bijnaam hebben. Dat kan dus wel eens voor verwarring zorgen.

De Elastica Robusta is back

Wist je trouwens dat de Rubberplant al populair was in de tijd van de Engelse koningin Victoria? Hij werd door ontdekkingsreizigers meegenomen uit Britse koloniën als India en Maleisië. Daar komt de plant oorspronkelijk vandaan. In de vrije natuur kan hij hoogtes bereiken van wel 30 meter.

Na Victoria verloren de mensen Rubberen Robbie een beetje uit het oog. Maar hij is back! En hoe.

Zo retro als maar mogelijk is. Niet alleen in Engeland, maar over de hele wereld viert Elastica triomfen.

Boeiende Robusta wistjedatjes

Wist je dat Ficus Elastica Robusta een powerhouse is als het gaat om lucht zuiveren? Dat hij dus de atmosfeer in je huis vrij kan maken van allerlei voorkomende gifstoffen. De NASA zelf heeft dat onderzocht.

Hij filtert ook formaldehyde. Dat zit onder meer in spaanplaat van meubels, isolatie en laminaat. Het is een naar, ziekmakend stofje. Dus kudos daarvoor.

En net als andere planten zet Robusta CO2 om in zuurstof. Ook fijn.

Maar verder heeft deze plant dus een geheel eigen afweermechanisme ontwikkeld tegen mogelijk schadelijke schimmelsporen en bacteriën. Die vernietigt hij in de lucht. En daar profiteren wij natuurlijk ook van. Wat een held deze knakker.

Verzorging van de Ficus Robusta

Geef hem in de lente en de zomer gerust elke maand een klein beetje voeding. Dat vindt hij lekker.

Het is een tropische plant. Die houdt van licht en warmte. Als je dat voor ogen houdt en ernaar handelt, komt het dik in orde.

Standplaats Ficus Robusta

Het is opvallend hoe vaak de Rubberplant ergens in een hoek wordt gezet. Net alsof hij met zijn ronde vormen de scherpe kantjes van een hoek wegneemt.

Zo’n kamerhoek is ook een prima plek. Zorg er wel voor dat hij niet in de volle zon staat. Hij vindt het helemaal chill op een heldere, lichte plek in de halfschaduw.

Tip: De bladkleur van Robusta wordt felgroen als hij te weinig licht krijgt. En hij wordt veel donkerder, bijna bruin, als hij op een te licht plek staat. Handig om te weten.

Ficus Robusta water geven

Net als Ficus Lyrata en Ficus Benjamina heeft Ficus Robusta niet veel water nodig.

Licht vochtig is genoeg. Liever te weinig water dan te veel. De plant groeit dan gewoon door. No worry.

En als de bovenkant van de potgrond is uitgedroogd is dat niet erg. Het is goed om in de lente en de zomer net iets vaker de grond te voelen. Zo weet je precies hoe Robusta er bijstaat.

Ficus Robusta verpotten

Ficus Robusta vindt het niet erg om in een beetje krappe pot te staan. Dat is handig om te weten. Zijn wortelstelsel groeit niet supersnel en heeft dus weinig ruimte nodig. Na de aankoop zal het enkele jaren duren voor hij een nieuwe pot nodig heeft.

Tot die tijd kun je om de twee jaar de bovenste vijf centimeter potaarde weghalen. Die vervang je door verse grond. Als je hem verpot zet hem dan in een twee tot drie centimeter ruimer exemplaar. Daarna kan hij er weer een tijdje tegen.

Ficus Robusta in pot
Ficus Robusta bladeren

Ficus Robusta lekker kort

Naam: Ficus Robusta
Nickname: Rubberplant
Herkomst: Tropische delen van Azië, waaronder India en Java
Standplaats: Een lichte plek in de halfschaduw
Voeding: ’s zomers één keer per maand, ’s winters niet
Water: Een keer per week. Check eerst de vochtigheid van de grond
Verzorging: Liefde geven! Af en toe afstoffen!
Giftig: Een beetje. Let dus op met kinderen en huisdieren.

Een Ficus Robusta kopen met prachtige pot in diverse soorten en maten.

Bestel nu


OASEGROEN

Wordragensestraat 38
5324 JM   Ammerzoden
Google maps

openingstijden showroom

Maandag op afspraak
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 14.00

contact

We zijn op werkdagen bereikbaar van
08.30 - 17.00 uur en helpen je graag.

WhatsApp
+31 73 2032739
contact@oasegroen.nl

© Copyright Oasegroen | Privacybeleid